Praktijkervaringen
Geschreven door: Henk, Dierenarts

Happy Belly Solid en Calciumbutyraat

Happy Belly Solid is aanvullend diervoeder voor paarden en pony’s. Het zorgt voor ondersteuning van de darm en een optimale vertering. Happy Belly Solid is goed voor een evenwichtige darmbiota en ondersteunt hierdoor een gezonde huid en vacht.

Gecoat  Calciumbutyraat  ( GBM Solid) heeft  een bewezen effect op de
darmgezondheid. Daarom is het een goede ondersteuning bij de
behandeling van zomereczeem.

Kenmerken van gecoat calciumbutyraat:

  • Energie voor de darmcellen
  • Verbetert de darmgezondheid
  • Verbetert de balans tussen goede en slechte bacteriën in de darm
  • Ondersteunt bij chronische darmklachten
  • Reguleert het immuunsysteem

Goed werkende darm van levensbelang

De darm is een orgaan dat een belangrijke, maar complexe taak vervult, namelijk het zorgen voor de opname van voedingsstoffen, maar het blokkeren van de opname van schadelijke stoffen en bacteriën. Om deze functie goed te vervullen, moet de darmwand goed werken. Vooral het tegenhouden van schadelijke stoffen en bacteriën is belangrijk en vraagt veel energie. Bij ontsteking in de darm lekken de schadelijke stoffen naar het bloed en geven ernstige problemen. Calciumbutyraat, een verbinding van calcium en boterzuur, is een goede energiebron voor de darm en versterkt de afdichting van de darm waardoor problemen worden voorkomen. Het onderdrukt bovendien slechte bacteriën en bevoordeelt goede bacteriën. 

Darmklachten en koliek

Paarden en pony’s hebben een gevoelige darm en we spreken van (ware) koliek als er buikpijn optreedt door problemen in het maagdarmstelsel. Dit kan komen door kramp, verstopping en gas- of zandophoping. Het is belangrijk om de dierenarts in te schakelen bij ernstige koliek. Bij lichte koliekproblemen en chronische darmproblemen met vaak wat dunnere mest, kan Happy Belly Solid uitkomst brengen. Het versterkt de darmfunctie, verschuift de balans naar goede bacteriën en reguleert bovendien het immuunsysteem in de darm.

Samenhang met huidproblemen

We zien bij huidproblemen vaak ook darmklachten. Daarom raden we bij behandeling van de huid met Happy Skin Huidspray aan om daarnaast Happy Belly Solid te gebruiken als ondersteuning van de darmen.

Over Happy Belly Solid

Samenstelling
Calciumbutyraat (calciumzout van boterzuur), gecoat met vet in de vorm van een matrixcoating.

Gebruiksaanwijzing
Meng het product door de muesli, slobber of het ruwvoer. Zorg ervoor dat het product goed wordt opgenomen. Houd de volgende dosering aan:

  • Kleine pony’s: 2 maatschepjes (10 g) per dag
  • Grote pony’s: 3 maatschepjes (15 g) per dag
  • Paarden        :  4 maatschepjes (20 g) per dag

We adviseren om de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Happy Belly Solid heeft de karakteristieke geur van roquefortkaas.

Bewaren bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen houden.