Geschreven door: Henk, Dierenarts

Happy Skin Zomereczeem spray

Happy Skin ZomerEczeem Spray  is een huidbehandelingsproduct voor paarden die problemen hebben met zomereczeem of andere allergische aandoeningen van de huid. Zomereczeem is een huidaandoening als reactie op het speeksel van Culicoïdesmuggen (knutten). Happy Skin Zomereczeem Spray bevat een unieke combinatie van vetzuren en monoglyceriden afkomstig van kokosolie. 

Kenmerken:

  • Weert muggen
  • Vermindert jeuk
  • Antibacterieel
  • Versnelt wondherstel

Zomereczeem

Zomereczeem, ook staart- en manen eczeem genoemd, is een jeukende huidaandoening bij pony’s en paarden. Het wordt veroorzaakt door een allergische reactie tegen het speeksel van Culicoïdesmuggen (knutten). Het eczeem is vaak zichtbaar bij de manenkam en aan de basis van de staart en soms ook op het hoofd en de buik. Het treedt vooral op in de zomermaanden, maar de muggen zijn soms actief van eind februari tot november. Met de toename van het aantal muggen de afgelopen jaren, neemt ook het aantal dieren met zomereczeem toe.
Zomereczeem gaat gepaard met veel jeuk en dat leidt tot schuren en het optreden van wondjes. Die veroorzaken zelf ook weer jeuk en zo blijft het proces voortduren. Happy Skin Zomereczeem Spray onderbreekt deze cyclus waardoor de huid weer kan herstellen.  

Weert knutten (repellent)

Knutten hebben een voorkeur voor een beschutte, vochtige omgeving (bosrijk) om zich voort te planten. De vrouwelijke knutten worden in de ochtend- en avondschemering actief en zoeken paarden en pony’s om bloed te zuigen. Ze kunnen niet erg goed vliegen en houden dus niet van winderige plekken (probleem komt weinig voor aan de kust). Het is wetenschappelijk aangetoond dat allerlei vliegende insecten worden afgeweerd als de huid wordt behandeld met vetzuren. Ze landen minder op de huid en zijn dan minder actief. De samenstelling van de Happy Skin Zomereczeem Spray is hierop afgestemd. Het bevat ook pepermuntolie wat ook afwerend werkt tegen muggen en het product een prettige geur geeft. 

Remt de heftige reactie van het immuunsysteem

In tegenstelling tot gewone muggen, bijten knutten, ze steken niet. Ze zuigen bloed wat ze onstolbaar maken met hun speeksel. De eiwitten in het speeksel veroorzaken bij gevoelige paarden of pony’s een heftige reactie van het immuunsysteem. Bepaalde paardenrassen zijn gevoeliger, maar er is ook een grote variatie in de individuele gevoeligheid. Specifieke monoglyceriden hebben een bewezen effect in het onderdrukken van een sterke reactie van het immuunsysteem. Die zijn daarom opgenomen in de samenstelling van de Happy Skin Zomereczeem Spray.

Versnelt de wondgenezing

Door het steeds weer schuren door jeuk, wordt de genezing van wonden vertraagd. Ook besmetting van de wond met allerlei vervelende bacteriën vertraagt de wondgenezing. Vetzuren en monoglyceriden hebben een bewezen antibacteriële werking tegen de bacteriën die op de huid problemen kunnen veroorzaken. Op deze manier versnelt Happy Skin Zomereczeem Spray de genezing van wonden. Ook de propyleenglycol in Happy Skin Zomereczeem Spray heeft een positief effect op de huid. Het bevochtigt de huid en zorgt dat de antibacteriële ingrediënten beter de wond binnendringen. 

Interactie tussen huid en darm

Gezondheid van de huid, maag en darmen hangen nauw met elkaar samen. Bij maag- en darmproblemen zien we vaak ook afwijkingen aan de huid. Daarom is het goed om bij eczeemproblemen ook het darmstelsel te ondersteunen met Happy Belly Solid. In combinatie met Happy Skin Zomereczeem Spray zorg je niet alleen voor een gezonde huid, maar verbeter je de algehele gezondheid van je paard.

Over Happy Skin ZomerEczeem Spray

Samenstelling

Geselecteerde vetzuren en monoglyceriden afkomstig van kokosolie, emulgatoren (E432, E433), propyleenglycol en pepermuntolie.

Gebruiksaanwijzing

Behandel je paard in de periode dat muggen actief zijn (van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar). Spray je paard minimaal één keer per week helemaal in met Happy Skin Zomereczeem Spray . Vermijd contact met de ogen. Masseer het product in op de gevoelige plekken, zoals staart, manen, oren, onderkant van de buik, koker en uier. Behandel dagelijks de meest gevoelige plekken.
Het product goed schudden voor gebruik. Bewaren bij kamertemperatuur. Alleen voor uitwendig gebruik.

Verpakking

Flacons van 500 ml en 1000 ml 
Jerrycan 5000 ml