Ontmoet Spölur: het paard met wie het allemaal begon

Spölur is een IJslands paard dat veel last had van zomereczeem. Rita Sophie Groenendaal kwam samen met haar Team in actie en vond een oplossing.

Rita Sophie heeft zelf twee IJslandse paarden en als stalgenoot Josien vertelt van Spölur zijn eczeem neemt Rita Sophie contact op met haar team. Want hoe is het mogelijk dat er nog geen goede behandeling is tegen zomereczeem. Rita Sophie werkt al 25 jaar met plezier in haar eigen bedrijf in de diervoedersector. Ze ontwikkelt producten in het voer die gezondheid en het welzijn van landbouwhuisdieren verbetert. Met deze kennis en ervaring was de stap naar gezondheidsproducten voor paarden een droom die werkelijkheid is geworden. Samen met een Team Experts richt ze Greenvalley Health Products op.

Spölur


Het verschil maken

Het team komt tot een prototypeproduct op basis van literatuur- en laboratoriumonderzoek. Dit product is zo veelbelovend dat Greenvalley Health Products in maart 2020 begint met het testen op paarden. Allereerst natuurlijk bij Spölur! De behandeling werkt zoals verwacht: de jeuk verdwijnt en kleine wondjes herstellen zelfs binnen 8 uur. Ook zonder deken houdt het resultaat stand (zie ook het verhaal van Josien). Daarom wordt de test in de daarop volgende maanden uitgebreid naar 60 paarden. Met een successcore van 85% is duidelijk dat het product het verschil maakt. Het team besluit om het product in 2021 op de markt te brengen. Daarmee kan de behandeling veel meer paarden gezond en blij maken!

Rita Sophie met haar paard Nift