Vraag & antwoord

 • Wat is het verschil tussen de Happy Skin Zomereczeem Spray en de Happy Skin Wondgel?
  De Happy Skin Zomereczeem Spray vermindert de kans op muggenbeten en het ontstaan van wondjes.
  De Happy Skin Wondgel ondersteunt bij wonden die zijn veroorzaakt door het schuren bij jeuk. De allergische reactie op de mug kan verschillen per paard. Daarom hebben we de wondgel op zo’n manier ontwikkeld dat het alle soorten wondjes op de huid helpt herstellen.

 • Mag mijn paard in de zon staan met de Happy Skin Zomereczeem Spray?
  Zeker! Wij hebben bij geen enkel paard bijwerkingen gezien bij blootstelling aan de zon.   

 • Spoelt regen de Happy Skin Zomereczeem Spray van mijn paard af?
  Dat kan gebeuren, dus na een flinke regenbui is het verstandig om de behandeling te herhalen.

 • Wat doe ik als mijn paard bang is voor het geluid van de spray?Omdat sommige paarden het geluid van een spuitbus eng vinden, leveren we een handig doseerdopje bij het product. Dit doseerdopje zet je op de flacon en daarmee kun je de vloeistof tussen de manen en staart aanbrengen en inmasseren. In de praktijk blijkt dit een goede oplossing voor paarden die sprayen spannend vinden.     

 • Een ander paard likt aan mijn behandelde paard, is dit erg?
  Dit is helemaal niet erg. Alle componenten in de Happy Skin-producten zijn veilig, ook als paarden het binnenkrijgen. De werking van het product wordt wel minder als veel ervan wordt afgelikt. Zorg dan voor een ander weidemaatje of behandel extra.

 • Mag de deken er na de behandeling gelijk op?
  Een deken is in principe niet nodig . Gebruik je toch een deken, dan is het beter om het product eerst te laten drogen.  

 • Zijn jullie producten dopingvrij?
  De componenten van onze producten staan niet op de lijst van de Equine Prohibited Substances List 2021 (1 december 2020).

 • Na een aantal dagen behandelen zie ik witte schilfers bij de maanaanzet. Wat is dat?
  De behandeling versnelt het herstel van de huid, waardoor witte schilfers kunnen ontstaan. Het zijn vooral huidschilfers: de oude huid is vervangen door een nieuwe huid. Wat je ziet is dus positief!

 • Wordt de vacht vettig/ glad waardoor mijn zadel gaat schuiven?
  De ervaring leert dat de huid iets vetter wordt, maar het zadel gaat niet schuiven. Mocht je problemen ondervinden, dan kun je het paard beter na afloop vanhet rijden sprayen.

 • Mijn paard wordt vettig en vies, mag ik hem wassen met shampoo?
  Als je paard vettig en vies wordt, dan is wassen zeker een goed idee. We raden wel aan het paard na het wassen direct opnieuw te behandelen met Happy Skin Zomereczeem Spray. 

Persoonlijk advies

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies over jouw situatie? Het team helpt je graag verder! Klik hier om met ons in contact te komen.