Bea & Nimrod

Als mijn lieve 25-jarige paardenvriend Nimrod en ik via via in contact komen met Greenvalley, hebben we al een periode van ellende achter de rug. Hij wordt geterroriseerd door alles wat vliegt vanaf het warmere voorjaar tot laat in het najaar, maar dit jaar was het heel extreem. Ik probeerde verschillende vliegendekens en eczeemdekens, maar niets hielp.

Nimrod leeft op

Op 8 augustus ontmoetten Nimrod en ik Rita Sophie van Greenvalley en zij schrok van wat ze zag. De bulten, de plekken… het was maar de vraag of de behandeling zou aanslaan. Dezelfde dag heb ik Nimrod volledig behandeld met de spray en heb ik alle plekken ingesmeerd. De eerste week heb ik dit iedere dag zo gedaan. Het was heel bijzonder om na een paar dagen al zoveel resultaat te zien! En nog fijner: Nimrod werd blijer. Ik hield hem nog wel zijn vliegendeken op, omdat ik het zelf nog niet helemaal vertrouwde. Achteraf gezien had deze al veel sneller afgekund.

De tweede week smeerde ik nog iedere dag de plekken in, maar ben ik op advies van Rita Sophie gaan proberen om Nimrod eens per drie dagen in te sprayen. Dit heb ik na een tijdje bijgesteld naar eens per twee dagen, omdat hij op de derde dag toch weer erg gebeten werd. Maar wat een verschil na twee weken behandelen! Alle wonden waren genezen en op sommige plekken begon zijn haar zelfs weer terug te komen.

Nog maar af en toe sprayen

Vanaf de derde week heb ik de plekken niet meer apart ingesmeerd, maar ben ik om de twee dagen volledig blijven sprayen. Dit bouwde ik langzaam af. Eerst naar eens per drie dagen, en ongeveer vanaf half september, toen het weer wat omsloeg, naar eens per week. Dit lag er ook een beetje aan hoe sterk de zon op een dag ging schijnen. Bij een paar warmere dagen achter elkaar sprayde ik een keertje extra. Dit hebben we volgehouden totdat hij zijn deken tegen de kou weer op kreeg.  Zelfs toen hij zijn regendeken weer op had en een keer een wondje had, behandelde ik het met de spray en genas het fantastisch snel. Je begrijpt dat ik fan ben en mijn sarcasme volledig is verdwenen. Het is zo fijn om je 25-jarige vriend weer zo vrij als een vogel in de wei te zien lopen, zonder dat hij de hele dag hoeft weg te rennen voor die nare muggen. Daar wordt iedere paardenvriend gelukkig van… denk ik! 🙂